проф. Красимир Гигов, ваксиниране, ваксина,
Снимка: БГНЕС

Проф. Гигов: Организация има, но ваксини – не

Организация има, но ваксини – не.

Това заяви председателят на ваксинационния щаб проф. Красимир Гигов.  „Единствения проблем са недостатъчните ваксини, но се очакват другата седмица и отново да влезем в график. Системата е готова”, обяви той.

Така проф. Гигов отговори на критики за организацията на ваксинирането срещу коронавирус, отправени от вицепреиздентът Илияна Йотова. На церемония в памет на загиналите медици по време на Руско-турската освободителна война тя заяви, че никой не слуша какво говорят от ваксинационния щаб.

„Аз наистина съжалявам този втори щаб, който трябваше да отговаря за ваксините. Аз не съм чула техните проблеми, тяхната гледна точка. Взимат се решения под влиянието на емоции, да се рапортува, че не сме на последно място в Европа. Ние пак сме на последно място но хаосът, който създадохме в последните дни, не е в полза никому“, подчерта тя.

Според вицепрезидента предварителните графици са „разрушени“ и така хора от най-уязвимите групи ще останат без ваксини. Според нея е било грешка, че ваксините не са били директно раздадени на личните лекари и вместо това се е разчитало на „зелени коридори“: „Нито една държава не допусна такъв хаос в цяла Европа“.

 

- реклама -