Анастас Герджиков. кандидат президент, фалшива новина

Проф. Герджиков: В неделя изборът е между ценностите на демокрацията и едноличната власт

Проф. Анастас Герджиков и кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева закриха предизборната си кампания със среща в Голямата базилика в Пловдив.

„В неделя изборът за всички демократично мислещи българи ще е лесен, защото изборът е между ценностите на демокрацията, обединението около идеи и действия срещу кризата – всичко това, което гражданите виждат в наше лице, а от другата страна срещу нас е разделението, репресивните действия, и едноличната власт в лицето на Румен Радев. Когато говорим за статукво и промяна, Радев е статуквото в президентската институция, а нашата победа ще означава промяна“. Това заяви кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков.

„Щом не пестят сили и средства срещу нас, значи се страхуват, че можем да спечелим тази битка. Когато преди няколко седмици реших да участвам в изборите, очаквах сегашната власт да се опита да се противопостави на опита за промяна на „Дондуков“ 2, но не очаквах, че това ще се случи с всички възможни средства, дори с полицейски репресии срещу граждани по места. Трябва ли Радев да получи цялата власт в държавата? Особено след бездействието, което показа неговото служебно правителство през последните месеци и закъснелите мерки срещу кризата? Радев не успя да отговори на заслужените критики и снощи, по време на единствения дебат, който проведохме с него. Критики, които той искаше да си спести до последния възможен момент“, заяви кандидатът за президент пред гражданите.

„България може да бъде различна. Може да бъде страната, в която гражданите, които с честен труд изкарват хляба си, да бъдат спокойни за бъдещето на семействата си. Страната, в която бизнесът работи, а хората на знанието са високо оценени и нямат причина да търсят препитание зад граница. Сигурен съм, че можем да върнем усещането за справедливост  и да възстановим доверието в институциите. Да бъде надградено законодателството така, че да има еднакви правила за всички и хората да усещат грижата на държавата“, посочи проф. Герджиков.

Според него, за да се случи всичко това, е необходимо страната ни да има президент, който с действията си да помогне българите да бъдат наистина обединени около цели и идеи за излизането от кризата, и за развитие на икономиката и всички сфери на обществения живот.  

- реклама -