Огнян Герджиков

Проф. Герджиков: Георги Попов е категоричният собственик на „Левски“, неговото беше удар във въздуха

„Това, което беше представено за акциите на „Левски“, не е никакво джиро. Младите хора биха го нарекли „пунта мара“. Джирото е единен документ, не могат да бъдат два. В случая това не е единен документ, така че нищо не е станало.“ Това заяви пред БТВ бившият министър-председател проф. Огнян Гержидков.

„Георги Попов е категоричният собственик на „Левски“. Той е направил само удар във въздуха. Попов трябва да джироса акциите на Наско Сираков“, посочи още Герджиков.

Tой уточни, че преди дни е сбъркал, като е казал, че Борисов вече е притежател на акциите, но не и акционер в клуба.

Георги Попов може да направи множество такива джира – и за Путин, и за Тръмп.

Според Герджиков, по-скоро грешката на Попов е направена от незнание, а не умишлено.

„Ако е направено умишлено, умно е замислено, защото побъркаха цялата държава за една седмица. Чак вчера се осъзнах, виждайки това, за което стана дума. По си мисля, че е направено от недостатъчно знание, защото по начало джирото няма тези реквизити, които имат. Тук много различни неща са писали. Джирото много по-простичко се прави. Това са един неща, които са далеч от истината. Това само по себе си не е особен порок. Въпросът е, че това трябва да е единен документ, а тук не е единен документ и от тук нататък всичко пада и отива. Нищо не се е променило!“, заяви професорът.

Той подчерта, че, за да бъдат прехвърлени акциите на легендарния футболист на „Левски“ Наско Сираков, това трябва да бъде направено от Попов.

- реклама -