Проф. Габровски: Имахме уникален шанс да продължим по друг начин в българската политика (ВИДЕО)

Продължаваме напред, да се надяваме, че България ще има късмет и че тежката политическа криза ще бъде преодоляна.

Да се надяваме, че ще имаме силите това да се случи и следващата година да не остане в историята като една тъжна и загубена година.

Това заяви проф. Николай Габровски на брифинг, след като парламентът отхвърли кандидатурата му за премиер.

„На ринга излязоха доброто и злото. Хората заложиха на злото, злото победи и хората спечелиха. За съжаление, днес се случи точно това.

Имахме уникален шанс да продължим по друг начин в българската политика. Това беше гражданска инициатива, която всички ние проявихме”, каза още той.

По думите му партийните интереси са твърде силни, а партийните страсти – твърде горещи. „Доволен съм от това, което се случи. За миг не съжалявам, че положих тези усилия и че се срещах с хората, които ми се довериха. Благодаря им искрено, че го направиха”, уточни проф. Габровски.

По природа съм оптимист, ианче не бих се захванал с тази задача. По-малко оптимист съм за това, което предстои на България. Тъжен съм, че ако се развие сценарий, който е песимистичен, ще прекараме една година от избори в избори, което няма да е от полза за никого. Що се отнася до третия мандат, дадохме всичко от себе си в този първи и той трябваше да бъде реализиран. Всякакви комбинации и задкулисни договорки са нещо, с което не искаме нашите имена да бъдат асоцирани, отбеляза той.

Не всички чудеса явно стават по Коледа. Нека имаме една здрава и хубава година, въпреки всичко, каза още проф. Габровски.

- реклама -