проф. Асен Балтов, Пирогов, заразени,
сн. БГНЕС

Проф. Балтов: 61 души от персонала на „Пирогов“ са заразени, болницата няма да спре да работи

Възможно е да намалим обема на работа, но в никакъв случай няма да спре дейността на болницата. Който може да бъде лекуван, ще бъде.

Това заяви пред бТВ проф. Асен Балтов, директор на „Пирогов.

Но когато не можем да функционираме изцяло в чиста среда, ще бъде рисково и за самите пациенти. За следващите два дни ще бъде важно да видим какви ще са щетите от заразени в Пирогов.

Правилата се спазват, добави Балтов. Никой не е застрахован. Всеки може да се зарази, някои от колегите са се заразили извън болницата, други в болницата, помежду си са го предали. Слава Богу хванато е рано. Всичко необходимо ще направим да не допуснем разпространението на вируса в болницата, каза още Балтов. Той коментира и че разпространението на коронавируса в София е дифузно.

60 от пациентите в Пирогов са заразени, а сред персонала заразените са 61, предстои реорганизация на работата в болницата.

Той призова за по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса. Иначе няма да можем да лекуваме никого, предупреди проф. Балтов.

В момента в „Пирогов“ заради липса на персонал не работят три клиники. Възможно е болницата да помоли за помощ млади специалисти, които да работят в отделенията извън тези за лечение на COVID-19. Според проф. Балтов оставката на шефа на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев е била пресилена реакция, защото д-р Пенчев се е справял много добре с работата си.

- реклама -