Проф. Асен Балтов, Стойчо Кацаров, оставка
сн. БГНЕС

Проф. Асен Балтов: Служебното правителство на Румен Радев се прoваля в борбата с COVID-19

„Мантрата за “ужасяващата смъртност” през предходните Covid-19 вълни заради лошото им управление, която служебният здравен министър неуморно внушаваше, е развенчана!“, това пише проф. Асен Балтов в социалната мрежа Фейсбук.
Бившият директор на „Пирогов“ посочва, че четвъртата вълна на епидемията ще се окаже най-смъртоносна и това на фона на подготвена система, наличие на четири вида ваксини, възможност за масова ваксинация и на по-ясни критерии за това каква е точната причина за настъпването на смъртта.
„Данните са силно обезпокоителни: за 3 месеца, от 12 юли 2021 година до ДНЕС (13 октомври), смъртните случаи, причинени от COVID-19 са 3766. Заразата продължава да вилнее! Броят на положителните случаи на дневна база непрекъснато расте, леглата в лечебните заведения стават по-малко, персоналът изнемогва! Още сме далеч от затихването на четвъртата вълна, НО броят починали до момента достига 50% от общия брой смъртни случаи в неизвестността на втората (8119 души) и 40% от пролетната трета вълна (9224 души). Питам се какво стана с поръчковите анализи за причините за смъртността у нас?! Анализът им как помогна за намаляването й днес и за отстраняване на пропуските в системата? Или целта им беше опозоряване и демотивация на онези, които дадоха силите и здравето си в предходните три вълни? Дали да не поръчаме нов анализ, за да видим какво се промени за половин година?“, пише още проф. Балтов.
„Служебното правителство на Румен Радев се прoваля в борбата с COVID-19! Не успя да надгради свършеното от Националния оперативен щаб, назначен от правителството на Бойко Борисов. Блокира процеса по ваксинация и не успя да го възстанови и да убеди населението от необходимостта му. Закъсня с мерките и лиши здравния персонал от сигурност, подкрепа и мотивация!Маските паднаха! Некомпетентността е ужасяваща! Това не може да продължава!“, категоричен е проф. Асен Балтов.

- реклама -