сн. БГНЕС

Проф. Антоанета Христова: Това не e революция, а предизборна кампания на партиите на протеста

Винаги ще има изход от кризата. В пика на конфликт не може да има разрешаване на кризата. Диалогът още не може да се реализира, но той е нужен. Това заяви пред БТВ проф. Антоанета Христова, политически психолог. „Хората пред телевизията не искат да отидат на революцията, защото виждат нещо грозно“, заяви проф. Христова.

„Това, което виждаме не е революция, а предизборна кампания на участващите в протеста партии“, каза политическият психолог.

„Имаше организирани групи на протеста, които отразяваха мафиотско присъствие. На улицата има представители на мафията“, завърши проф. Антоанета Христова.

„Диалог между хора, които искат оставка и управляващи е невъзможен“, коментира политолога Ружа Смилова. И добави, че протестът няма ясни политически искания.

„Кризата между институциите я виждахме последните три години. Не само между Министерски съвет и Президентство, но и в Народното събрание“, каза политологът доц. Татяна Буруджиева.

Според политолога има комуникация – диалогична и конфликтна. „Гражданският протест е форма на диалог с политиците. Протестът е в позиция „нищо“ – не се знае какво ще се случи“, разкри доц. Буруджива.

- реклама -