Ангелов Ангелов, коронавирус, КПП-та, мерки
сн. БГНЕС

Проф. Ангелов: Заболелите медици в ЦСМП – Пазарджик вече са 11

„Направена е организация работата на филиала за спешна помощ в Пазарджик да продължи без прекъсване – командировани са служители от други филиали от областта, така че да няма притеснения относно работния график“. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който спешно отиде на място в Пазарджик.

„Впечатлен съм от организацията в областта и общините. Всичко служби работят в изключително добър синхрон. Заболелите медици в ЦСМП-Пазарджик вече са 11“, добави проф. Ангелов. Към момента в областта няма недостиг на легла. Създадена е необходимата организация за разделяне на потоците в областната болница. Осигурени са лични предпазни средства и дезинфектанти за лечебното заведение, центъра за спешна медицинска помощ и регионалната здравна инспекция.

Министърът се срещна с областния управител на Пазарджик Стефан Мирев, зам.-директора на регионалната здравна инспекция д-р Хюля Шериф, с директора на областната болница в града д-р Красимир Темнилов, представители на местната власт и медицински служители от центъра за спешна помощ и многопрофилната болница.

„Натискът който получаваме върху здравната система се дължи на елементарни действия от наша страна. Това са противоепидемичните мерки, които не изискват велики усилия. Тази наша отговорност е много голяма“, каза проф. Ангелов.

Липсата на дисциплина и неизползването на дезинфектанти също е предпоставка за разпространяването на вируса, подчерта здравният министър.

 

- реклама -