Проф. Ангелов: Стискаме палци България да издържи и се кръстим тези хора да не счупят държавата

Стискаме палци България да издържи и се кръстим тези хора да не счупят държавата. Последното, което много ни притесни е фискалният резерв, който е неприкосновен.

Това заяви бившият здравен министър и настоящ член на ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Нашите съюзници са хората и мъдрият български народ.

Те се събудиха от всичко розово, което им беше обещавано и не се случи.

На хората им беше обяснено, че през последните години е било много зле. Аз питам: Сега по-добре ли живеете?“, добави той.

„Ситуацията в България не се дължи от т.нар. привнесена инфлация.

Ако ГЕРБ беше на власт нямаше да допуснем серията от грешки. Има липса на предвидимост и сигурност в страната, особено по отношение на горивата.

Те направиха едни сделки за няколко секунди, продадоха някакви количества газ, много интересни неща се случват в нашата държава“, заяви бившият здравен министър.

Проф. Ангелов не е удовлетворен от подписания днес колектитвен трудов договор в здравеопазването.

Той допълни, че те са внесли работещ вариант, с който да се гарантира минималният праг на работещите в сектора на здравеопазването.

„Признавам на управляващите най-голямата инхаус процедура.

Много интересни неща наблюдаваме при управляващите за неща, свързани с корупцията“, обяви проф. Ангелов.

Той изтъкна, че прави впечатление, че винаги, когато замирише на избори, се хвърлят едни фойерверки, които да замъглят вниманието на хората.

Думите му са по повод обвиненията за злоупотреби в Александровска болница.

„Днес ГЕРБ внесе предложение да бъде освободен г-н Каримански от ръководството на Комисията по бюджет и финанси и да сложим един безспорен авторитет – Кирил Ананиев,

за който никой няма какво да каже. Това което се случва в момента при избора на управител на БНБ е жалко за българския лев.

Проф. Ангелов настоя да се даде ясен отговор на въпроса дали Каримански е бил корумпиран.

„Въпросът е, ако казаното от г-н Борел, че България е участвала във финансирането на доставките на оръжия от ЕС за Украйна,

е вярно защо Корнелия Нинова още е вицепремиер на България?“, питат от ГЕРБ-СДС.

 

- реклама -