Ангелов, мерки, маски, коронавирус

Проф. Ангелов: Очакват ни тежки зимни месеци

Очакват ни тежки зимни месеци – влизаме в грипния сезон и рискът здравната система да не издържи е реален. Имаме дифузно разпространение на COVID-19. Вече не говорим за огнища и ако продължаваме с неглижирането на мерките, в един момент може да се окаже късно. Това написа в социалните мрежи здравният министър проф. Костадин Ангелов.

По този начин той мотивира въвеждането на нова заповед, с която учениците от гимназиите и студентите във висшите учебни заведения преминават на онлайн обучение за две седмици. В заповедта са записани и още мерки, свързани с разпространението на COVID-19 в страната За вторник броят на новозаразените е 2243 души, 42-ма са загубили животите си.

„Имаме дифузно разпространение на COVID-19. Вече не говорим за огнища и ако продължаваме с неглижирането на мерките, в един момент може да се окаже късно. Затова предложих допълнителни мерки, които да гарантират социалната дистанция. Само чрез нея можем да прекъснем веригата на разпространение на вируса. Очакват ни тежки зимни месеци – влизаме в грипния сезон и рискът здравната система да не издържи е реален. Медицинските специалисти в болниците и в спешна помощ, здравните инспектори са на абсолютния си физически предел.
От нас като общество зависи дали ще им помогнем, за да помагат те на нас“, гласи публикацията на проф. Ангелов.

- реклама -