Костадин Ангелов, Стойчо Кацаров, пандемия, болница, коронавирус
Снимка: бТВ

Проф. Ангелов: Кацаров иска да намали леглата в „Алексндровка“, за да се открие частна болница в Казичене

Добре скалъпена история, така проф. Костадин Ангелов описа пред БТВ информацията за влошеното финансово състояние на Александровска болница, докато лечебното заведение е било под негово ръководство.

По думите на бившия здравен министър и депутат от ГЕРБ той е наследил болницата с 30 млн. лв. задължения. „Много лъжи се изговориха в публичното пространство. Това е добре скалъпена история от министър Стойчо Кацаров. Той си има списък от президента, по който работи, кои хора трябва да махне“, допълни Ангелов.

Той обясни, че предстои да заведе съдебни искове, но не даде информация срещу кого и с какви обвинения. Според него прокуратурата е отказала да образува досъдебно производство след одита на Министерството на здравеопазването за Александровска болница, защото няма злоупотреби.

„Парите са в болницата. През последните години са направени капиталови вложения за над 40 млн. лв. 20 млн. лв. собствени средства са инвестирани в рушащите се сгради на тази болница и още 12 млн. лв. в апаратура“.

Ангелов обясни, че от 2012 г. до 2020 г. има и нарастване на възнагражденията в лечебното заведение. От 800 на 1700 лв. са се повишили средните брутни работни заплати. Относно трудовите правоотношения на съпругата на здравния министър Стойчо Кацаров с Александровска болница, Ангелов показа декларацията му от КПКОНПИ и каза: „Той ми се обади да увелича нейната заплата, отказах, след което ми каза, че ще имам проблеми с неговата пациентска организация. Това е личното отношение към мен“.

Бившият здравен министър твърди, че сегашното управление цели да съкрати легловата база в Александровска болница, за да се освободи капацитет за нова частна болница в село „Казичене“.

- реклама -