проф. Костадин Ангелов, пандемия, Народно събрание

Проф. Ангелов към депутатите: Българските граждани не заслужават това, което се случва в тази зала

Слушах внимателно изказванията за НОЩ от трибуната. За каква мисъл за живота и здравето на българските граждани говорите, когато си носите маските неправилно.

Това каза от трибуната на Народното събрание депутатът от ГЕРБ и здравен министър в оставка проф. Костадин Ангелов и посочи, че дори зам.-председателят на НС Татяна Дончева е сложила маската си неправилно.

По отношение на отговорността за здравето на всички българи, предизборната кампания свърши преди повече от седмица По време на тази кампания, част от вас обясняваха как няма такава пандемия. Част от вас гориха маски, наричаха докторите престъпници, казвахте, че няма такава пандемия. Сега мен ме е срам като лекар, посочи Костадин Ангелов.

Не националният оперативен щаб носи отговорност за здравната криза, а министърът на здравеопазването.

За каква законност говорите и за какви други послания говорите, след като не спазвате законите на страната, отсече професорът по отношение обвиненията, че премиерът е разформировал НОЩ.

НОЩ беше създаден от достойни хора. Ген. Мутафчийски е достоен офицер, генерал, способен да носи отговорност, обяви емоционално професорът. И подчерта, че щабът се е справил и с третата вълна.

Къде бяхте вие по време на втората вълна, когато нямахме въздух в болниците. Някои от вас влизаха в болниците и си правеха снимки за по два дни, отсече той.

Българските граждани не заслужават това, което се случва в тази зала, подчерта проф. Ангелов и изтъкна ролята на лекарите и сестрите в ковид кризата.

Вчера много пъти казвахте от тази трибуна, че съединението прави силата, само че показвате друго – разединението не прави силата. Ако аз, като лекар, работя в екип, знам, че само екипът спасява пациента. Докажете, че всички хора в тази зала, сте способни да спасявате българските граждани, обяви още той.

- реклама -