Ангелов, коронавирус, грип, Народно събрание
Снимка: БГНЕС

Проф. Ангелов: Броят на желаещите да се ваксинират се увеличава с всеки изминал ден

„Броят на желаещите да се ваксинират се увеличава с всеки изминал ден. Това е така заради информацията, която българите получават“. Това заяви в студиото на „Неделята на NOVA” здравният министър порф. Костадин Ангелов.

Тоя посочи, че се чувства добре след ваксинацията. „Имах само лека чувствителност на мястото, където беше поставена инжекцията”, заяви той.

„Страхът у хората, който се дължи на липсата на информация намалява. Това е заради повечето информация, която получават те”, категоричен е министърът. От фирмите производители на ваксините ще се изискват максималните данни за тях, за да може българските граждани да направят информиран избор.

В момента се разработва приложение, което ще бъде пуснато до дни, и е насочено към общопрактикуващите лекари и всички граждани. Tо ще бъде WEB базирано и на него ще може да бъде намерена най-новата информация за ваксините.

„Самолетът с 25 хиляди ваксини каца около 7 часа в София. След това медикаментите тръгват по два лъча София – Пловдив – Бургас и северния – Варна и Велико Търново.

Учителите попадат във втора фаза, която започва до седмица. В нея попадат и домовете за възрастни хора. Там имаме около 26 хиляди души домуващи и персонал. Има и списък с учители, които искат да се ваксинират”. Това отговори министърът в отговор на зрителски въпрос, кога ще започне ваксинирането на българските учители.

- реклама -