жребият, Герджиков, Митева, обръщение

Проф. Анастас Герджиков: През последните 6 месеца държавата е в състояние на свободно падане

„През първата седмица след обявяването на кандидатурата ни посочих някои от достиженията на предишните управляващи. Посочих и много от грешките им. Всяко управление има грешки, Разликата между сегашно и редовно правителство е, че е служебно правителство и че няма действащ парламент. Че няма контрол“. Това заяви в студиото на „Събуди се“  кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков, издигнат от Инициативен комитет и подкрепени от ГЕРБ-СДС.

„Тайната на вота не е измислена случайно. Хората имат право на това да имат собствените си предпочитания”, подчерта той.

„Когато аз гласувах на предходните избори, за мен беше важно човекът, който избрах – да е наистина обединител и да вярва в това да даде на хората да проявят своята духовност и професионализъм”, посочи от своя страна полковник Невяна Митева, кандидат за вицепрезидент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепени от ГЕРБ-СДС.

По отношение на нападките към политическата партия, която ги е подкрепила, професор Герджиков беше категоричен: „До този момент не сме видели доказателства за нищо и няма как да знаем кое от казаното от г-н Рашков е вярно. Аз не съм съд. Не е наша работа да преценяваме силата на доказателствата особено преди въобще да са представени”.

Според него няма никакво съмнение кой се е справил по-добре с управлението на пандемията. „През последните 6 месеца държавата е в състояние на свободно падане. Човек започва да се пита – Има ли въобще пилот в самолета?”.

 

- реклама -