Проф. Анастас Герджиков: Ние постигнахме основната си цел – да има балотаж

Имахме две големи цели. Още преди седмици социологическите агенции предвиждаха, че двойката Радев-Йотова ще спечели на първи тур. Нищо такова не се случи обаче. Ние постигнахме основната си цел – да има балотаж. Това заяви проф. Анастас Герджиков след обявяването на предварителните резултати от президентските избори.

„Втората ни голяма цел беше да съкратим голямата разлика, която всички предвиждаха“, каза още той и отново пожела да се изправят заедно с Радев на дебат в следващата седмица. „Толкова държим на този дебат, дори и в 3 часа посред нощта сме готови да го проведем“, доълни проф. Герджиков.

Искаме да изкажем своята благодарност на всички български граждани, които ни подкрепиха, заяви кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева.

„Ще кажа две думи за парламента. Убедихме се в едно – колко и избори да направим, резултатът ще е еднакъв, но т.нар. партии на промяната имат еднакъв брой гласове, поради което и пет пъти да направим избори, резултатът ще е един и същ. Призоваваме всички политически сили да направят опит да съставят редовно правителство“, заяви още проф. Герджиков.

- реклама -