Анастас Герджиков. инициативен комитет, имена, кандидат

Проф. Анастас Герджиков: Искам да помогна за обединението на всички българи

„Приех Инициативен комитет да издигне моята кандидатура за президент на Република България. Смятам, че мога да бъда полезен с това, че имам качествата да олицетворявам единството на нацията, работил съм на няколко места, в организации, които са сложни. Аз съм ректор на най-големия и сложен български университет, аз съм председател на съвета на ректорите, и опитът ми оттам да балансирам между интересите на хора с различни интереси, така че всички да се почувстват удовлетворени от някакъв справедлив резултат, е голям. Затова единствената ми мотивировка в този момент, когато политическото и социалното тяло е разпокъсано, е да помогна за обединението на всички партии, всички българи“, това обясни ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Анастас Герджиков, който се впуска в битката за „Дондуков“ 2.

Проф. Анастас Герджиков допълни, че е готов да води разговори с всички партии, но най-вече с десните и дясноцентристките партии.

„Разговарям с мои приятели от дясното и дясноцентристкото пространство от месеци. През последната седмица разбрах, че ПП ГЕРБ е готова да подкрепи тази кандидатура. Ще разговарям с всички партии. Най-вече с десните и дясноцентристките партии“,  допълни проф. Герджиков.

По думите му амбицията му е българите да са обединени и затова е готов за разговори с всички.

До два дни ще бъде обявен инициативния комитет, който издига кандидатурата на проф. Анастас Герджиков.

 

- реклама -