Проф. Анастад Герджиков, кандидат, президент,

Проф. Анастас Герджиков: Гласувах за обединение и промяна на политическото поведение (ВИДЕО)

Правото си на глас упражни и кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет, проф. Анастас Герджиков. Пред медиите след гласуването той заяви, че е гласувал за промяна на политическото поведение, обединение и истински държавници, които да ни изведат от кризата.

„Трябва сами да изковем съдбата си. Гласувах за промяна на политическия стил и политическото поведение. За това да се откажем от омразата и противопоставянето, да се обединим около визия за бъдещето на България. За това да има държавници, загрижени за всеки български гражданин. Те ще ни изведат тежката политическа и ценова криза и ще ни поведат към просперитет. Надявам се, че утре България ще се събуди успокоена и щастлива. Призовавам политическите лидери да работят за това да имаме стабилно правителство и парламент“, каза проф. Герджиков.

Коментира и думите на служебния премиер Стефан Янев от тази сутрин, когато той каза, че страната има нужда от служебно правителство.

„Не, г-н Янев. Страната има нужда от стабилно редовно правителство“, категоричен беше Герджиков.

Той заяви, че именно съставянето на стабилен кабинет, трябва да бъде основният приоритет на избраните за народни представители.

А решението на ЦИК да се броят 100% от разписките от вота кандидатът за президент коментира така:

„ЦИК вече показва че е загрижена за това всички български граждани да са убедени и спокойни, че изборите ще бъдат честни. Всички се надяваме на това, иначе ще станем държава от един друг тип, каквато не искаме да бъдем“, завърши Герджиков.

- реклама -