Стенли с нов хит „Събота“

Продуцентът Игор Марковски събра “Светата троица” за нова песен. Те са: Александър Петров (23.09.1953), Стенли (12.08.1959) и Момчил Колев (14.11.1967) – творци, които са познати на широката публика със своите хитове и имат огромен брой почитатели. Отначало Момчил Колев предлага на Игор Марковски няколко свои песни, за да прецени коя от тях е подходяща да бъде записана, а и да се реши с коя звезда да бъде направено това.


Двамата избират мелодията, която носи името “DM 268” (“Демо 268), за да бъде чута от Стенли. Той е категоричен – “Точно това е моята песен!”. Идва ред на Сашо Петров, който чува по телефона кодовите думи – “Момчил и Стенли те молят да чуеш и да облечеш нотите в думи”. Три дни по-късно “Събота” е готова. Уговаря се дата за запис в студио. … и точно тогава covid-19 стоварва похлупакът върху нас…
* * *
Записът на песента се случва една събота в началото на лятото.
Студиото е renewsound.
Момчил Колев подрежда ноти и глас.
* * *
Клипът се снима в началото на Август. Актрисата Диана Димитрова е очарована от песента. Оказва се, че е и фен на Стенли. Тя знае песните му наизуст. Научава и “Събота”. Признава, че я е чула над 300 пъти. Срещата между тях двамата е в парка “Заимов”. Начало на снимките. Първи два епизода са готови и Стенли тръгва към морето. Диана остава сама на снимачната площадка и “влиза” в “Събота”… Премиерата на песента е предопределена да бъде в събота.  Датата 10.10. е съвпадение, часът сякаш сам се “намества” – 10:10 сутринта. Мястото: YouTube. Впрочем къде другаде?

ПЕСЕН:

Музика и аранжимент: Момчил Колев
Текст: Александър Петров
Вокали: Стенли
Продуцент: Игор Марковски 

Премиерата е на 10.10., събота, в 10:10 сутринта в YouTube

 

- реклама -