Продават на търг имението на Пикасо на Френската ривиера за 20 млн. евро

Имение в Южна Франция, в което е живял испанският художник Пабло Пикасо, ще бъде предложено на търг от аукционна къща „Кристис“ през есента с начална цена 20,2 милиона евро, съобщава Artprice.

Художникът е прекарал в дома времето в периода 1961-1973 г. Именно през 1961 г. Пикасо се жени за Жаклин Рок. Тя става една от най-любимите му музи и само за една година той рисува над 70 нейни портрета. Той посвещава на втората си съпруга повече творби, отколкото на всяка от другите си големи любови.

Пабло Пикасо умира на 8 април 1973 на 92 години. Жаклин не позволява дори на дъщерите на художника – Клод и Палома да присъстват на погребението. 13 години по-късно, в навечерието на негова изложба, Жаклин се самоубива.

Пикасо купил вилата през 1961 г. и после построил към нея огромна тераса, която оборудвал като свое студио.

Имението има 15 стаи, 12 бани и басейн. На територията му има изграден и тенис корт. Къщата се намира в Мужен на Френската ривиера. Общата площ на имението е 1700 квадратни метра.

Състоянието на къщата е много запазено. Потенциалните купувачи ще могат лично да се уверят в това по време на предстоящите огледи, планувани за 22 и 29 септември. Търгът ще бъде проведен на 12 октомври. /БГНЕС

- реклама -