Продават непубликувани снимки на „Бийтълс“ (СНИМКИ)

Колекция от стотици негативи от снимки на легендарната рок група „Бийтълс“, които не са показвани по-рано пред публика, ще бъде продадена на 24 март на търг във Великобритания.

Търгът ще се състои в Нютън ле Уилоус на територията на родното за ливърпулската четворка графство Мърсисайд.

Автор на снимките е фотографът Майк Мичъл, който по време на турнето на „Бийтълс“ в САЩ, отъдето са снимките, е едва 18-годишен. В началото той снима на лентата пристигането на групата на вашингтонската гара Юнион стейшън, след това е на пресконференцията и накрая – концерта в столицата на САЩ, както и този в град Балтимор, щата Мериленд.

Собственикът на аукционната къща „Омега аукшънс“ Пол Фeйрузър е организатор на традиционните продажби на свързани с ливърпулската четворка реликви. Той нарече снимките на Мичъл „уникална комбинация от перспектива и светлина, която ги отлицава от всички други снимки на „Бийтълс“ от този период“

Четиридесет и шестте снимки от тази поредица са реставрирани с помощта на цифровите технологии. през 2011 година те сменят собственика си на търг на „Кристис“ в Ню Йорк за 362 хиляди долара. Сега на потенциалния купувач се предлага пълна колекция, включваща над 400 негатива, който освен споменатите 46 кадъра, никога не са показвани на публиката, плюс авторските права върху самите снмки, които са продадени по-рано в САЩ.

Оценката е около 250 хиляди паунда.

- реклама -