Джони Холидей

Продават на търг мотора Harley-Davidson на Джони Холидей

Освен един италиански болид, който принадлежеше на френската рок икона Джони Холидей, на 7 февруари феновете ще може да се състезават на търг и за мотора на звездата Harley-Davidson.

Аукционната къща Sotheby’s освен болида от 300 коня Iso Grifo A3-C ще обяви на търг и един от моторите Harley-Davidson на Джони. За познавачите става въпрос за FLHXXX Street Glide Trike от 2010 г. Моторът е изминал над 9000 км.

Напълно персонализиран и разпознаваем с нарисуваните пламъци този Harley-Davidson се оценява между 60 000 и 85 000 евро

Моторът с голяма стойност, който принадлежеше на звездата, много често бе паркиран пред имението му в Лос Анджелис. „Преди да го отстъпи на сегашния собственик през 2016 г. можехме често пъти да видим Джони Холидей как управлява мотора си в Южна Калифорния“ се казва в официалния сайт на Sotheby’s.

„Документите по регистрация и застраховка са калифорнийски, но показват, че принадлежат на Джони Холидей и те вървят заедно с мотора“, може още да се прочете на сайта.

След смъртта на певеца много от неговите почитатели са неутешими, някой отиват на поклонение в църквата в Мадлен, други на гроба на карибския остров Сейнт Бартс, където певецът имаше къща и бе пожелал да бъде погребан, както и на мястото, където се проведе траурната церемония на 9 декември миналата година в Париж. Тогава много от неговите фенове качени именно на моторите си Harley-Davidson минаха по Шанз-Елизе, за да отдадат почитта си към френската легенда.

- реклама -