Харви Уейнстейн секуално насилие продуцент уволнен

Продават компанията на компрометирания Уейнстейн

Прочутата кинокомпания на американския продуцент Харви Уейнстейн може скоро да бъде продадена за 500 млн. долара, пише в. „Уолстойт джърнъл” като се позовава на осведомени източници.

Около половината от сумата ще отиде за покриване на задължения на Weinstein Co.

Според източниците, при такава цена, след като бъдат изплатени парите за поддържане на компанията и платени разходите по съдебни спорове, за сегашните собственици на компанията няма да остане почти нищо.

По-рано ръководството на компанията обяви готовност да я продаде. До 22 декември бяха получени около 20 оферти от потенциални купувачи.

В момента ръководството е избрало 6 най-изгодни предложения, сред които са тези на предприемача Контрерас-Суит, компанията Killer Content, студио Lions Gate Entertainment и инвестиционните фирми Vine Alternative Investments и Shamrock Capital Investments.

Някои потенциални купувачи изразиха заинтересуваност само от част от имуществото на Weinstein Co – например от телевизионната компания, която снима известно шоу, от нейната библиотека на независимото кино.

От покупката на отделни активи са заинтересувани компаниите Viacom, Sony Pictures Entertainment и Metro-Goldwyn-Mayer, които не са били включени в краткия списък на предпочитаните купувачи.

През октомври множество актриси, сред които Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу, обвиниха продуцента Харви Уейнстейн в сексуални злоупотреби, след което той беше уволнен от основаната от него компания и изключен от редица професионални организации.

- реклама -