Проданов: Служебното правителство започва да нанася много щети на България

Проданов: Служебното правителство започва да нанася много щети на България. Според него опитите на депутатите за съдебна реформа са по-скоро прах в очите на хората.

Служебното правителство очевидно

започва да нанася много щети на България. Това каза пред Нова телевизия депутатът от БСП Христо Проданов, като уточни, че БСП е направила всичко възможно

за съставянето на редовен кабинет.

Народният представител отбеляза още, че парламентарната демокрация е подложена на риск, защото в продължение на 2 години страната се управлява през повечето

време от служебни правителства.

Според него опитите на депутатите за съдебна реформа са по-скоро прах в очите на хората. По думите на социалиста надали ще се стигне до второ четене на закона, който предвижда по-засилен контрол върху действията на главния прокурор.

Проданов отговори на думите на ресорния

служебен министър Крум Зарков, че в парламентарната група на БСП няма борци за съдебна реформа така: „Ние сме били там на място, но с 24 народни представители можем да направим това и нищо повече. Ние правим това, което ни е възможно“.

„Човек, който за власт и постове минава през трупове“.

Така депутатът от БСП описа Мая Манолова като подчерта, че тя няма да направи обединение на лявото у нас. По думите му повечето политически субекти, които имат претенции за обединение вляво, са напуснали БСП и са станали причина за разединението на лявото.

- реклама -