Туин Пийкс продължение сериал Дейвид Линч

Продължението на „Туин Пийкс“ впечатли зрители и критика

Премиерата на новия сезон на култовия сериал на Дейвид Линч „Туин Пийкс“ се състоя в неделя в САЩ. Зрителите успяха да видят първите две серии в ефира на канал „Шоутайм“ на CBS.

Водещите американски медии дадоха положителни отзиви на лентата. Според в. „Ню Йорк таймс“ новият „Туин Пийкс“ е съхранил способността си да „превръща телевизора в излъчващ мълчалива заплаха портал, от който във всеки момент може да излезе нещо ужасно или прекрасно“.

Кинокритиката на списание „Холивуд рипортър“ пише, че „първите два часа от новия „Туин Пийкс“ на Дейвид Линч са тревожни, странни, смешни и на тях практически не може да се напише рецензия“. Според изданието съвременната аудитория трудно би могла да се заинтересува от сюжети, основани на сюрреализъм, за разлика от 90-те, въпреки че новите две серии вдъхват оптимизъм.

Новият сезон на „Туин Пийкс“ се състои от 18 епизода и идва след продължително чакане. Последната серия от предишния сезон беше излъчена през 1991 г.

Плановете за заснемане на ново продължения бяха оповестени през 2014 г. В новия епизод участие взимат някои добре познати лица от оригиналния сериал. Сред новите актьори на лентата са Джим Белуши, Наоми Уотс, Лора Дърн и други.

Според американски медии авторите са положили особено усилие, за да не се разкрият части от новата история. По тази причина актьорите са получавали само тази част от сценария, която е с тяхно участие.

Първата серия на „Туин Пийкс“ излиза по екраните през 1990 г. Действието се развива в едноименния град Туин Пийкс в щата Вашингтон. Служителят на ФБР Дейл Купър разследва убийството на гимназистката Лора Палмър. Нейната смърт се оказва свързана с редица мистериозни явления и събития, а животът на малкия град изглежда не е толкова мирен и спокоен, колкото личи на пръв поглед.

- реклама -