Продължават спецакциите на КАТ, рекорден брой заловени пияни

Патрулите на МВР проверяват

и за спазването на правилата по магистралите, по входовете на курортните градове и по граничните пунктове. Акцията ще продължи до 2 януари.

В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 8616 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 10 862 водачи и пътници. Съставени са 1909 фиша и 468 акта за установени

административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден (24 декември) са установени общо 38 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 16 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 22 – с над 1,2 на 1000, а трима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 14 души, а десетима

са отказали да бъдат тествани.

От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ са проверени 1657 МПС и 2093 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 361 фиша и 66 АУАН.

Установени са четирима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и четирима – с над 1,2 промила.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16 часа.

- реклама -