Скопие спасителна операция

Продължават спасителните операции в Скопие

Късно снощи в квартал Ченто на Скопие бе открит трупът на 12-годишно дете, което се издирваше от спасителните екипи.

Детето е било с дядо си по време на катастрофалните наводнения в събота вечер. Двамата са пътували с трактор когато придошлата вода ги е помела.

В момента спасителите издирват 16-годишно момиче, което e пътувало с баща си. Бащата е успял да се спаси и е обявил детето си за изчезнало.

Според официалните данни до момента са загинали 22 души

Един човек се води за изчезнал. Сред загиналите е и 2-годишния Енес.

Скопие спасителна операция

В спасителните операции участват и български екипи. Ръководени са лично от главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Само през изминалия ден екипите на столична дирекция „Сигурност“ и на ПБЗН успяха да отводнят 17 сгради в македонската столица. Това не са малки къщи, а големи обекти, включително детски градини, училище.

„Операциите са доста тежки, но благодарността, която предизвиква работата на нашите хора ни задължава допълнително“, подчерта главен комисар Николов и добави, че „нашите момчета са ентусиазирани да помогнат“.

Той отбеляза, че българският посланик в Скопие е осигурил добри условия за почивка на нашите спасители и пожарникари, за да могат да бъдат ефективни при оказването на помощ.

Главен комисар Никола Николов участва в огледа на терен на съвместната организация по търсене и спасяване на хора и отводняване.

- реклама -