Магнитогорск

Продължават да вадят мъртви тела изпод руините в Магнитогорск

21 са вече жертвите на взрива в руския град Магнитогорск, съобщи ТАСС, като цитира министерството на извънредните ситуации на страната.

Сред загиналите има две деца, 20 остават в неизвестност

От началото на спасителната операция живи под отломките на 10-етажната сграда са извадени шестима души.

Остава тежко състоянието на 11-месечното бебе, което беше открито вчера живо под руините 35 часа след срутването. Майката на момченцето също е оцеляла и е дошла в болницата в Магнитогорск. Бебето спешно е преместено в болница в Москва заради травма на черепа и премръзване, тъй като температурите в момента в района са между -17 и -25 градуса.

Днес е ден на траур в памет на жертвите

2-ри януари е обявен за ден на траур в Челябинска област в памет на загиналите при експлозията на газ в жилищен блок. Руските власти обявиха, че не са открити следи от взривно устройство в отломките на 10-етажната сграда. Полицията беше принудена да направи това съобщение заради слуховете в местни медии, че е възможно да става дума за тероризъм, а не за битов инцидент.

Страховете бяха разпалени допълнително от взрив на минибус станал на 1-ви януари също в Магнитогорск, при който загинаха трима души. Връзка между този инцидент и трагедията с жилищния блок няма, категорични са следователите.

Град Магнитогорск в Урал, с население 400 000 души, е дом на един от най-големите производители на стомана в Русия. Подобни експлозии на битов газ се случват често в страната, тъй като газовата инфраструктура датира от времето на Съветския съюз.

- реклама -