„Продължаваме Промяната“ започват разговорите за нова коалиция (Обновява се)

„Продължаваме Промяната“ започват разговорите за нова коалиция. Сядат на масата с представители на “Демократична България” и „БСП за България“.

“Продължаваме Промяната” започва разговорите за нова коалиция от поне 121 български народни представители, които да подкрепят програма за управление в следващите шест месеца и превеждането на България през икономическата и политическата криза.

Първата среща бе от 13:00 часа, в зала “Запад” на Народното събрание, с представители на парламентарната група на коалиция “БСП за България”.

Към 14.30 часа приключиха преговорите между „Продължаваме Промяната“ и БСП. Двете партии преговаряха час и половина. На старта на преговорите лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви:

„Радвам се, че можем да продължим разговорите. Както от тук напред да намерим общ път. Нашето мнение съвпада с вашите приоритети, обявени предварително“.

„Изключително много се радвам да започнем консултациите. Както всички знаем, пред нас има една много тежка и отговорна задача, в рамките на всички тези кризи, които имаме, все пак да съберем мнозинство за едно правителство, което да работи за интересите на хората“, заяви и кандидатът за премиер на „Продължаваме Промяната“ Асен Василев при старта на преговорите с БСП.

Преговори ПП и БСП

От 15:00 е обявено началото на разговорите с депутатите от парламентарната група на “Демократична България”, събощиха от пресцентъра на „Продължаваме Промяната“.

Асен Василев: Не сме говорили със Слави Трифонов, нямаме и намерение. Дали Кирил Петков ще бъде министър в новия проектокабинет на ПП зависи от разговорите с коалиционните партньори и решението на партията. Това заяви в „Панорама“ кандидатът за премиер на артията и настоящ финансов министър Асен Василев.

Още по темата:

Още по темата:

- реклама -
error: Съдържанието е защитено