„Продължаваме промяната“ отговори на Донев за газа

От „Продължаваме Промяната” отговориха на

служебния премиер Гълъб Донев и служебният министър на енергетиката Росен Христов, които обявиха, че България няма достатъчно подсигурени доставки на природен газ до края на годината, предава NOVA.

Позицията на партията е, че правителството

на Кирил Петков е осигурило възможност за потвърждаване или отхвърляне на офертата за втечнения газ до 19 август,

в случай че „наследниците му в управлението

не успеят да осигурят нужната инфраструктура, или успеят да намерят по-надежден и по-евтин източник на газ”.

„Както стана ясно още миналата седмица,

правителството на Кирил Петков договори нови количества втечнен газ на цени на около 30 долара по-ниски от европейските. За да не постави служебния кабинет пред свършен факт с крайна сделка,

то осигури възможност за потвърждаване

или отхвърляне на офертата за втечнения газ до 19 август, в случай че наследниците му в управлението не успеят да осигурят нужната инфраструктура, или успеят

да намерят по-надежден и по-евтин източник на газ.

За октомври вече имаме договорен слот, за ноември също имаме две опции – служебният кабинет може да ги разгледа. През април правителството на Кирил Петков за две седмици осигури терминал за втечнен газ в Турция – служебният кабинет може да се възползва от този опит.

Апелираме да не се всява страх сред населението

и оставаме на разположение да окажем съдействие. Приоритет на служебното правителство трябва да е да осигури надеждни доставки, като колегите не трябва да забравят, че най-големият проблем на руския газ, е, че може да бъде спрян по всяко време.

Припомняме на българското общество, че не

Кирил Петков и Александър Николов спряха доставките по газовия договор, а „Газпром” – едностранно и в нарушение на договора с България”, поясняват от „Продължаваме промяната”.

Гълъб Донев създава кризисен щаб, който да свали цените на газа, тока и горивата- ВИДЕО – Flashnews

- реклама -
error: Съдържанието е защитено