убийство, разследване, убиец, София

Продължава издирването на извършителя на показното убийство в София

Продължава издирването на извършителя на показния разстрел на бизнесмен в София.

 Убитият е 46-годишният собственик на автокъща Николай Драгополов.

Предстои втори оглед на местопрестъплението.

Работи се по всички възможни версии, съобщиха снощи от полицията. Най-вероятната е поръчково убийство, защото убиецът е бил в изчаквателна позиция под моста и е бил маскиран. Изстрелял е два куршума, след което е избягал. Той все още не е заловен.

Свидетел на убийството е 11-годишно дете, което се е возело на предната седалка на автомобила.

Извършителят на убийството се е правил на клошар няколко часа под моста, за да може да извърши разстрела. На мястото често се получава задръстване и има възможност да се следят колите.

Според Ботьо Ботев – бивш шеф на отдел „Убийства“-МВР, това говори за бруталността на стрелеца – да не се поколебае да стреля, докато в колата има дете.

Той допусна пред бТВ и че може да не става дума за поръчково убийство, а за отмъщение на база междуличностни взаимоотношения. Според него обаче има и белези на професионално извършена работа по следене на жертвата.

„Не може извършителят да чака случайно събитие – час-два под моста. Колата може да не спре на червен светофар. Трудно е да е имало интервенция върху светофара. Има зачатъци като факти, че съществува организация за изчакване и проследяване, за да се намери удобен момент да се случи убийството“, коментира още Ботев, като уточни, че разследването е в началото.

Убитият е с множество криминални регистрации. От следващата седмица е трябвало да има охрана.

- реклама -