тролейбус

Продължава издирването на двете деца, изчезнали в гората

Продължава издирването на 3-годишния Мохамед, което се изгуби снощи в гора край русенското село Смирненски.

Почти цялата гора вече е претърсена, а от детето няма и следа. В издирването, продължило до полунощ са се включили над 100 души – полиция, пожарникари и доброволци. Един от тях е предоставил за търсенето и дрон, включена е и термокамера. „Детето не може да отиде толкова далеч, докъдето сме обходили. Гората е голяма, над 15 000 дка и е трудно проходима.“ твърди пред Дарик зам.-кметът на град Ветово Исмаил Селим.

Семейството на 3-годишното дете дошло в гората между селата Тетово и Смирненски за да бере липов цвят, заедно с група от около 60 роми. Когато вечерта тръгнали да се прибират, родителите на момченцето установили, че то се е загубило докато играе. Полицията разследва и други мотиви за изчезването на детето освен неволно загубване.

Издирват още едно дете

Все още няма информация да е открит и 9-годишния Станимир Мичков от карловското село Богдан. Детето е изчезнало в близката гора, докато било на паша с майка си и животните.

Вчера момчето бе издирвано от 35 полицаи с кучета и специализирана техника. От днес периметъра на търсенето ще бъде разширен.

При изчезването си Станимир е бил облечен с дънки и синя блуза. Висок е около 1.40, с кестенява коса и носи очила.

- реклама -