продължава

Продължава битката с пожара край Хасково

Продължава битката с големия горски пожар, който избухна снощи над село Маджарово, Хасковско. Огънят обхвана площ от над 8000 декара, от които 2000 широколистна гора и растителност.

На място по разпореждане на премиера Бойко Борисов бяха пратени 50 военни от формированието в Хасково. Бедствено положение е обявено в община Маджарово. Част от пожара беше локализиран още вчера.

f32d1db593e471a2a8daf0b1a1b5a886Огънят бушува и в труднодостъпна местност, в която не може да влезе техника. Опасност за близките села все пак няма. Въпреки това до къщите има дежурни пожарни, които са готови да гасят при нужда. В гасенето се включи и хеликоптер.

200 души работят на терен за погасяването на пожара в община Маджарово. По-късно през деня се очаква полицията да оповести причините за пожара.

pojar45-260041-810x0Локализиран е пожара във варненско

Локализиран е вече пожарът във варненското село Генерал Кантарджиево. До късно снощи на място работиха 12 екипа от пожарните във Варна и Добрич и много местни хора. Избегната беше опасността за населението.

Цяла нощ огънят беше под наблюдение, на разположение бяха и дежурни екипи. Късно снощи пожарът беше ограничен само в рамките на землището на Генерал Кантарджиево.

В гасенето освен пожарникари се включиха над 50 души от горските стопанства на Добрич и Варна, и местната земеделска кооперация.

Горещините и вятърът подпомагаха разрастването на пламъците и затрудняваха гасенето вчера. Изпепелени бяха над хиляда и 500 декара сухи треви и гори.

- реклама -