Уорън Бъфет

„Продадоха“ Уорън Бъфет за 2,6 млн. долара

В петък анонимен купувач плати 2,6 млн. долара на благотворителен аукцион в САЩ, за да може да си спечели правото да обядва веднъж с американския милиардер „Уорън Бъфет, предава ТАСС.

Търгът, който се организира ежегодно от самия Бъфет, се проведе онлайн на интернет платформата eBay. Победителят обикновено получава възможността да обядва веднъж с Бъфет и да му зададе всички интересуващи го въпроси. Срещата традиционно се провежда в престижния ресторант „Смит и Воленски“ в центъра на Ню Йорк, а щастливецът има правото да доведе със себе си още максимум 7 души.

Според 86-годишния инвеститор, събитието продължава около три часа, през които се обсъждат широка гама въпроси без никакви ограничения в тематиката. Единствената тема табу са бъдещите инвестиции на Бъфет.

Събраните средства се даряват на фондация „Глайд“, която помага на хора без дом в Сан Франциско. За 18-те години, в които се провежда ексцентричната проява, са събрани над 24 млн. долара. Миналата година беше поставен и рекорд при наддаването за специалния обяд. Тогава Бъфет беше „продаден“ за цели 3,45 млн. долара.

- реклама -