Продадоха остров за €3,2 млн. (ВИДЕО)

Един от Балеарските острови в Испания бе продаден за 3,2 милиона евро. Купувач е американският инвеститор с кубински корени Алекс Мерлуло. Той дава сумата за площ от 590 000 кв. м, територия, на която няма електричество.

На острова има малка църква, построена преди 50 години, изоставена мина, две къщи. Едната е от XVIII век и с площ 100 кв. м. В нея има 6 спални. Другата е с площ 135 кв. м и с 2 спални. На Колом има два плажа с бял пясък, както и гараж за лодки.

 

Дълго време на острова не е живеел никой, но после бившите собственици – семейство Рока, дали едната постройка под наем. Договорът изчита през октомври тази година.

Колом е известен с историческото си минало.

В края на XVIII век там е имало карантинна болница за испанците, които са се връщали от алжирско робство. През XX век се е добивал минералът сфалерит, има останки от постройки, датирани от IV век. Островът е част от природен парк Албуфера де Грао и новото строителство е обект на строга регулация. Рока опитаха да продадат острова още през 2010 година за 5,7 милиона евро, но кандидати така и не се появили. Фамилията е купила земята през 1904 година за 7850 песети (бившата парична единица на Испания).

- реклама -