Джак Изкормвача

Продадоха на търг картичка, пратена от Джак Изкормвача до полицията в Лондон

Век и половина след като Великобритания е разтърсена от убийствата на Джак Изкормвача, неговата история все още е актуална. Днес в Кент бе продадена на търг срещу 31 хиляди евро картичка, писана лично от неразкрития сериен убиец. Тя е изпратена до полицейското управление Игъл в Лондон на 29-ти октомври 1888-ма година.

На гърба й, Джак Изкормвача е написал смразяваща закана, която гласи:

„Внимавайте, има две жени, които искам. Те са *опелета и смятам, да ги притежавам. Ножът ми все още е в добро състояние. Надявам се, че бъбреците са ви харесали. Аз съм Джак Изкормвача.“

Всъщност в полицията са получени дузина писма, подписани от него, но автентичността на повече не е била доказана. Във въпросната картичка Изкормвача говори за предишно свое послание, което по-рано е изпратил заедно с половината от бъбрека на една от жертвите си – Мери Кели.

 

Картичката е дадена от властите като спомен на полицай, който се е пенсионирал през 1966-та година.

Самоличността на убиеца и до днес остава мистерия

Джак Изкормвача е сериен убиец, действал в източен Лондон в късната Викторианска епоха. Смята се, че е убил 5 жени и е разчленил някои от тях. Убиецът така и не е разкрит.

Една от версиите е, че това е бил 23-годишният полски имигрант Аарон Космински. ДНК анализ на шал, принадлежал на една от жертвите му бил напоен с кръв, но съдържал и следи от семенна течност на убиеца. Космински починал през 1899 г., но въпреки че е бил заподозрян, срещу него не са били събрани достатъчно доказателства и той така и не е бил осъден.

Тази версия обаче се отхвърля от дузина експерти.

Жертвите на Джак Изкормвача са проститутки, повечето на средна възраст, които били намирани с прерязани гърла и извадени вътрешности.

- реклама -