Прочистването на гардероба може да донесе пари

Прочистването на гардероба може да донесе пари. При всяко прочистване на гардероба прагматичните дами събират ненужните им дрехи. Ако са в добър вид, не ги носят до контейнерите за употребяван текстил, който се преработва,

а печелят от тях чрез повторна продажба.

„Ремикс“ имат такава услуга, като изискват дрехите да са запазени, без следи от употреба, да са модерни, а не залежали от 30 години в гардероба, ако може и да са от популярна марка. Тогава сделката става най-бързо, казват търговците.

Дрехите се изпращат, от компанията ги

преглеждат и одобряват, снимат ги и ги качват в онлайн магазина. И тук идва голямата зарибявка – продавачът сам слага цена на старите си дрехи.

Търговецът, разбира се, може да помогне и да определи някакъв диапазон за разумна цена, защото все пак целта е продажба.

Ако дрехите се изтъргуват,

продавачът взима процент от дадената сума, остатъкът остава за търговеца, който е спомогнал сделката да се осъществи. Например, ако продажната цена е под 15 лева, за продавача остават едва 10%, или 1.50 лева. Ако обаче има сделка за маркова стока и тя струва над 100 лева,

продавачът печели 55% от сумата.

Парите се получават 14 дни след продажбата, защото това е срокът, в който клиентът може да размисли и да я върне, без да назовава причина. Ако няма сделка, дрехите се връщат на собственика, но след като той заяви това. Ако замълчи, те остават в компанията.

Вижте още:

- реклама -