Рио

Проблеми с канализацията и мръсотията мъчат спортистите в Рио

Проблеми с водопроводната и канализационна мрежа посрещнаха първите български спортисти в олимпийското село. Антоанета Бонева (спортна стралба) и Силвия Дънекова (лека атлетика) пристигнаха в Рио рано тази сутрин, преминаха процедурите по акредитация и се настаниха. Двете предпочетоха да отпътуват по-рано в Бразилия, за да се аклиматизират и да тренират на място.

Проблемите с водопроводната и канализационна мрежа са всеобщи и се отнасят и до блока, в които са настанени българските спортисти. Много от западноевропейските спортисти са пристигнали в Бразилия, но все още не са влезли в олимпийското село, тъй като са на подготовка и аклиматизация в други части на града или страната.

Какво видяха бългаските спортисти

Нашата делегация е настанена в блок 10 на Пърпъл Зоната. Българите са заедно с делегациите на Сърбия, Латвия и др. Отвън сградите изглеждат много добре, но вътре нещата не са така розови. Нередностите се отстраняват поетапно, като първите ни състезателки бяха настанени в апартаментите, които донякъде са с оправени проблеми на канализацията. Друг голям проблем е чистотата, тъй като непрекъснати ремонти замърсяват всичко във вътрешното пространство, съобщават от щаба на нашата делегация.

- реклама -