Пробив в полза на превозвачите: ЕП ще гласува утре, че пакет „Мобилност“ е неприемлив

Европейският парламент ще гласува утре отново дали изобщо да се разглежда пакет „Мобилност“. Това обяви председателят Антонио Таяни на заседанието на ЕП в Страсбург.

Аргументът, който изтъкна шефът на ЕП е железен – има правна неяснота, след като 2/3 от текстовете са отхвърлени от транспортната комисия. Ето защо пленарната зала ще гласува, че вкараният текст не е приемлив, след като не е одобрен от нея.

Снощи бе решено той да влезе на утрешното заседание, след като на българските, румънските, полските и литовските евродепутати не достигнаха едва 2 гласа, за да го отложат за пореден път, както правят в последната 1 г.

Ако утре вкарването на точката бъде отхвърлено, до края на мандата на Европейския парламент остава само една, последна сесия – в средата на април.

Да помага срещу приемането на пакет „Мобилност“ – това помоли премиерът Бойко Борисов шефа на ЕП Таяни в четвъртък, когато двамата се срещнаха в Брюксел.

Междувременно българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП направи листовки срещу пакет „Мобилност“ и тръгна да агитира с тях от колега на колега.

Източник: 24 часа

- реклама -