Пробив! Тръмп и Юнкер са сключили сделка за намаляване на търговското напрежение

Американският президент Доналд Тръмп и председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер обявиха серии от действия, които да намалят ескалацията между двата търговски блока.

„Сключихме сделка днес”, заяви Юнкер пред репортерите след срещата си с Тръмп в Белия дом. „Ние набелязахме няколко сфери, по които да работим заедно”, допълни председателят на ЕК.

Декларирайки „нова фаза” във взаимоотношенията ЕС –САЩ Тръмп заяви, че двете страни са се съгласили „да работят заедно върху премахването на митата”, върху не автомобилните продукти, докато ЕС трябва да внася повече природен газ и соя от щатите.

Американският президент също заяви, че те ще „решат проблема с митата върху алуминий и стомана”, докато Юнкер сподели, че двете страни ще се откажат от нови мита докато преговорите продължават.

Германия поздрави Тръмп и Юнкер за постигнатия пробив

Германия поздрави американския президент Доналд Тръмп и председателя на Европейската комисия Жан Клод Юнкер за съгласуваната серия от действия, за предотвратяване на ескалация на търговското напрежение между двете сили. Германският министър на икономиката Петер Алтмайер заяви, че техният „пробив” може да предотврати търговската война и да спаси милиони работни места.

„Поздравления Юнкер и Тръмп. Пробив, който може да избегне търговската война и да спаси милиони работни места! Това е страхотно за глобалната икономика”, написа в Туитър Алтмайер.

- реклама -