Каменаров
сн. БНТ

Пробата на Каменаров под въпрос… Делото на шефа на БНТ се решава до месец

Решение по делото за шофиране в нетрезво състояние срещу генералния директор на БНТ все още няма.

Вероятно то ще бъде произнесено до месец.

Делото срещу Константин Каменаров започна днес и приключи бързо.

Каменаров обжалва присъдата си, която на първа инстанция беше осъден условно.

Шефът на БНТ категорично твърди, че кръвната му проба е била взета от мъж, но не от него.

Това даде повод на адвоката му Людмил Рангелов да попита д-р Иванова има ли мъже, които работят като медицински сестри в „Св. Анна“. Тя заяви, че към онзи момент (лятото на 2016 г.) такива не е имало.

От графика може да се осведомите кой е взел пробата„, заяви тя и допълни, че има специален „алкохолен журнал“, където се вписвали всички проби, кога и от кого са взети.

Затова адвокат Рангелов поиска тази книга да се представи пред съда.

Според него пробата е взета в нарушение, тъй като във въпросната наредба пишело, че това трябва да се направи от лекар. Съдия Алексиев обаче отхвърли искането и заяви, че ще се произнесе спазена ли е процедурата с крайното си решение.

Не е установено по безспорен начин наличието на алкохол„, заяви адвокат Рангелов в пледоарията си. Той представи още веднъж версията на Каменаров – че по това време пиел билката златен корен, за да свали килограми, а тя се разтваряла в чист спирт. Във въпросната нощ съпругата му се обадила и го помолила да прибере вкъщи, защото не се чувствала добре.

Според Рангелов Каменаров се качил да шофира, без да съзнава, че употребата на билката може да му повлияе.

Защитникът заяви, че действията на клиента му не били умишлени.

Шефът на БНТ е достатъчно интелигентен, за да разбира какви са последствията от билката, заяви в отговор прокурорът по делото. Тя допълни, че Каменаров е бил спрян за проверка на връщане към дома си, което разтълкува като знак, че умишлено е карал пил, защото пътят бил достатъчно дълъг, за да осъзнае какво се случва.

 

- реклама -