Приятели на една от жертвите в катастрофата в София разказват за нея

Приятели на една от жертвите в катастрофата в София разказват за нея. Близките на загиналата Христина Дилева в тежката катастрофа в София искат доживотен затвор за Георги Семерджиев. Мъжът е обвинен за смъртта на две млади жени – на 22 и 26 години.

Инцидентът стана късно във вторник вечерта на кръстовището до хотел „Хемус”. След произшествието извършителят и неговата спътничка избягали от мястото. При удара колата му се разцепва на две и помита жените, които се движели по тротоара.

Убитата Христина е била родом от Асеновград, но дълги години живеела в Пловдив. Учила е българска филология и астрономия. Работила е в космическата обсерватория в Рожен, а съвсем скоро сбъднала голямата си мечта – да стане джаз певица.

„Запознахме се преди около година. Бяхме една група в университета. Тя беше човек, с когото можеше да разговаряш на абсолютно всякакви теми. Имаше много цели и мечти. Занимаваше се с джаз пеене, дори изнесе концерт. Работеше в един магазин и искаше да стане учител по български и литература. Още не мога да приема, че вече не е сред нас”, сподели в ефира на NOVA Дона Атанасова, приятелка на загиналата жена. Тя разказа и как е разбрала за трагичния инцидент.

„За последно се чухме преди около седмица. Готвихме се за изпит. В нощта на катастрофата ми се обади един колега, за да ме попита имам ли контакт с близките ѝ, защото е починала в катастрофа. Цяла нощ издирвахме роднините ѝ. Вчера около 10.00 -11.00 ч. стана ясно, че наистина тя е една от жертвите”, допълни Дона.

„Една наша обща позната ми се обади в 02.30 ч. Първоначално не повярвах. Впоследствие се потвърди, че наистина е тя. „Джунглата” взе поредните два живота. Закони в България има, но правилно правоприлагане – не. Тя беше човек с планове и мечти”, каза Николай Драганов, приятел на загиналата жена.

По темата

 NOVA

- реклама -
error: Съдържанието е защитено