сн. БГНЕС

Приятел на Кристиан Николов си спомни: Секунди преди катастрофата той изглеждаше като задрямал

Приятел на подсъдимия за убийството на Милен Цветков Кристиан Николов си спомни, че секунди преди адската катастрофа шофьорът бил задрямал и с клюмнала глава зад волана. Това разказа пред Софийския градски съд Георги Иванов, който е бил в колата по време на катастрофата, но след това е избягал.

Георги Иванов си спомни, че секунди преди сблъска си гледал в телефона, като с периферното си зрение видял, че наближават светофар, който свети в червено. Тогава погледнал към Кристиан и видял, че той е задрямал и с клюмнала глава. Опитал се нещо да му каже, но в този момент катастрофирали в колата на Милен Цветков.

Според Георги Иванов са се движили с около 70-80 км/ч.

Той твърди, че преди катастрофата с Кристиан и Симона не са употребявали алкохол и наркотици.

сн. БГНЕС

Разказа пред съда, че сутринта преди инцидента Кристиан не се чувствал добре, пиел чай за успокоение, защото много се притеснявал преди изпит. В напитката имало съставката CBD, която се извлича от конопа и се продава свободно на пазара. Вечерта преди инцидента Кристиан казал, че ще си направи от този чай.

Георги обясни още, че е избягал веднага след катастрофата, защото баща му (Лъчезар Иванов) не знаел, че се е върнал от чужбина в България. Затова не видял дали Кристиан и Симона са помогнали на Милен Цветков след катастрофата.

- реклама -