Присъда за Десислав Чуколов

2 години пробация и 25% удръжка от заплатата. Това са част от пробационните мерки, които Софийски градски съд наложи на депутата от Атака Десислав Чуколов. Това е най-тежкото наказание на Темида.

От наказанието му ще бъде приспаднато времето, в което той започнал да изтърпява пробацията си от март тази година. Чуколов има две присъди. Едната е за случая от 9 октомври 2015 г. пред клекшоп на ул. „Раковски“, а другата на 23 октомври 2015 г. за нахлуването в НАТФИЗ.

Прокуратурата поиска увеличение на общото предвидено наказание. Съдът не се съгласи с това и определи общо най-тежко наказание за Чуколов пробация изразяващо се в следните мерки: Задължителна регистрация по настоящ адрес и срещи с пробационния служител за срок от 2 години и явяване пред пробационния служител не по-малко от 2 пъти седмично, както и 25 процента удръжки от заплатата.

CHUKOLOV SUD2

Решението на съда не е окончателно и може да се протестира от прокуратурата или обжалва от самия Чуколов пред по-горната инстанция – Софийски апелативен съд. Самият депутат от „Атака“ обаче заяви, че няма да обжалва. „Достатъчно съдебни процедури минаха, достатъчно прокурорски актове изчетоха в съдебна зала. Единственото, което ще ви споделя е, че съм идеално подготвен – когато Законът за съдебната власт влезе в пленарната зала, ще бъде разгледан. Видях системата отвън и отвътре и ще взема активно участие”, каза той.

- реклама -