Волен Сидеров МВР Деница инцидент

Искат по-голяма присъда за Сидеров

Прокуратурата поиска по-голяма присъда за лидера на „Атака“ Волен Сидеров.

Политикът беше осъден на 2 години пробация, след като Софийският градски съд обедини в една 5-те му присъди за хулиганство. Националистът ще се лишава и от 25% от заплатата си в следващите 24 месеца.

Днес прокуратурата е внесла протест в Софийския апелативен съд. Обвинението настоява наказанието на Сидеров да бъде увеличено от 2 на 3 години пробация. И още: Сидеров да бъде задължен да се разписва по настоящ адрес, два пъти седмично; да се среща с пробационен служител и да извършва поправителен труд, който следва да се изпълнява по месторабота на осъдения (Народно събрание на РБ).

Увеличаването на общото най-тежко наказание по реда на чл. 24 от НК може да бъде извършено само от съда и е недопустимо да се договаря от прокуратурата в споразумение, заявиха от държавното обвинение.

Волен и прокуратурата

Волен Сидеров пет пъти се споразумя с прокуратурата като призна вината си. Лидерът на „Атака“ заяви, че е виновен за нахлуването в НАТФИЗ, скандалите на ул. „Раковски“, пред парламента и в Батак през 2011 година.

Освен това Сидеров беше осъден за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай за инцидента на летище Варна.

Преди дни премиерът Бойко Борисов осъди Волен Сидеров да му плати 3 хиляди лева за клевета. Съдът обаче постанови Борисов да поеме разноските, направени от Сидеров в размер на 35 225 лева.

- реклама -