Стела Балтова, туризъм министерство административно обслужване реклама туризма

Приоритетите в туризма – подобряване на обслужването и реклама

Летният сезон ще започне нормално

В дейността на министерството на туризма има два приоритета – подобряване качеството на административното обслужване в туризма и националната туристическа реклама и международно сътрудничество в туризма. Това обяви служебният министър на туризма Стела Балтова.

Тя представи екипа си, в който влизат досегашният заместник-министър на туризма Ирена Георгиева и началникът на кабинета Биляна Райчинова.
Спешните задачи на ведомството са създаване на оптимална среда за протичане на летния сезон чрез ефективно регулиране на туризма – категоризация, концесионна дейност и контрол при категоризацията. Работи се и по системата за единна туристическа информация. За нея има отворена обществена поръчка, която сега се обжалва. Според служебния министър, тази система е важна за изсветляване на сивия сектор в бранша.
Очакванията ни за летния сезон са позитивни, той вероятно ще започне своевременно, каза министърът. Тя съобщи още, че до две седмици ще бъде свикан междуведомствен съвет за кадрите в туризма. Според министъра първо трябва да използван вътрешният ресурс по отношение на кадрите, като най-важното е мотивирането на хората, които работят в сектора.
В рамките на правомощията на служебния министър се работи и по промените в Закона за туризма. Те се отнасят до предложението за въвеждане на гаранционен фонд паралелно със застраховането.
Спазвайки поставения от служебния премиер Огнян Герджиков срок, в началото на следващата седмица ще е готов анализ на обществените поръчки в рамките ведомството, уточни Балтова.

 

- реклама -