Принцовете Уилям и Хари със спомени за майка си Даяна

Принцовете Уилям и Хари изпълняват своя синовен дълг, като участват в документален филм на ВВС за майка си.Те искат да защитят името й и смятат, че са я разочаровали, след като не са направили това в миналото, пише Profit.bg. Във филма Уилям и Хари говорят за седмицата след смъртта на Даяна – от момента, в който са чули новината, до деня на погребението й.

90-минутният документален филм ще бъде излъчен по повод 20-ата годишнина от смъртта на принцесата на 31 август.
Той е с работно заглавие „Даяна“ и в него Уилям казва: „Част от причината двамата с Хари да искаме да направим това е, защото смятаме, че й го дължим. Усещаме, че сме я разочаровали като малки. Не можахме да я защитим. Смятаме, че 20 години по-късно сме длъжни поне да защитим името й и да припомним на всички какъв човек беше тя“.

Хари споделя, че за него, като малко момче, приливът на емоции и любов е бил шокиращ. „В същото време беше прекрасно и удивително сега, когато се връщам назад, беше невероятно, че майка ни имаше такова огромно въздействие върху толкова много хора“, казва принцът.„Когато си толкова малък и ти се случи нещо такова, то остава в сърцето ти, в главата ти и остава там много, много дълго време. Мисля, че за нас двамата никога няма да е лесно да говорим за майка ни, но 20 години изглеждат добър момент да припомним на хората какво постигна тя не само за кралското семейство, но и за света“, продължава Хари.

Филмът включва интервюта с близки приятели, политици и журналисти, някои от които говорят за първи път за смъртта на Даяна и събитията след това.

ВВС съобщи също, че ще излъчи телевизионен филм „Даяна и аз“, разказващ как смъртта й е въздействала на четирима обикновени хора.Тази седмица Уилям говори и пред списание GQ за смъртта на майка си и за тъгата си, че не е доживяла да види съпругата му Катрин и децата им Джордж и Шарлот.

Новината за документалния филм идва няколко дни, след като Channel  5 излъчи филма „Седем дни, които разтърсиха Уиндзор“, разказващ за събитията след смъртта на Даяна.Телевизията предизвика противоречие миналия месец, когато излъчи кралската драма „Крал Джордж III“, въз основа на едноименната пиеса на Майк Бартлет, в която уелският принц наследява майка си и става причина за конституционна криза.

През 2013 г. два пъти номинарата за Оскар Наоми Уотс участва във филма „Даяна“, която разказваше за последните две години от живота на принцесата. Филмът предизвика скандал и обвинения в лош вкус, но Уотс каза тогава, че се надява да е изиграла ролята с уважение и чувство.

 

- реклама -