Принцовете на XXI век: богати и красиви

Къде живеят съвременните принцове и как изглеждат? Какво е да си наследник на престола в наши дни? Нека да разгледаме няколко от принцовете на XXI век.

Принцът на Бруней

00023000

Наследникът на Бруней Ал-Мухтади Билла Болкиах от раждането си е галеник на съдбата. Той има късмета да е първороден син в многодетно семейство, което е едно от най-богатите в света. Бруней е абсолютна монархия.

Ал-Мухтади има 11 братя и сестри, родени от четирите брака на султан Болкиах. Родителите му са братовчеди.

И докато с втората и третата си съпруга монархът успя да се разведе, лишавайки ги от дворцови предимства, то първата и главна съпруга, майката на принца, е винаги с него.

Undated photo made available 08 September 2004 shows Brunei's Crown Prince Al-Muhtadee Bolkiah (L) with Sarah Salleh (R) in Bandar Seri Begawan. Seventeen-year-old Sarah, a commoner, will marry Brunei's Crown Prince Al-Muhtadee Billah Bolkiah, 30, on 09 September in ceremonies showcasing centuries of Bruneian tradition. AFP PHOTO/HO

Обучението на принца бе дълго и подробно. Негово кралско величие е завършил университета в Бруней и в Оксфорд, допълнително е изучавал Коран и дипломация.

Ал-Мухтади не е светски човек. То не се ползва с повишен интерес от страна на папараци, но възглавява кабинета на министрите на Бруней.

През 2004 година снимки на разкошната сватба на принца със 17-годишната Сара бяха разпространени из цял свят. На тържеството присъстваха князе, крале и султани от съседни страни.

По време на сватбата принцът е на 30 години. Към днешна дата той има 3 деца.

Ал-Мухтади има колекция от спортни коли от цял свят, увлича се по плуването, футбола и билярда.

Не е далеч денят, в който ще седне на престола, тъй като баща му скоро ще навърши 70 години.

Принцът на Дубай

2(2004)

Подобно на героя на Дисни Аладин 33-годишният наследник на емирство Дубай е приказно богат и е сред най-желаните ергени на планетата.

Той е способен да носи помпозното име Хамдан ибн Мохамед ал-Мактум и титлите шейх, негово превъзходителство и Негово Височество.

1_0082 Принцът се увлича по екстремни спортове, пише стихове за родината си и има профил в Instagram. На страницата му ще видите селфита, деца, животни, красиви пейзажи. Последователите му са 3 милиона.

a971c30096b1a097689d70c33cc7f692Хамдан не е първороден син. Той бе обявен за наследник на престола през 2008 година, когато по-големият му брат Рашид бе принуден да се отрече от престола.

Защо?

Тъй като според публикации в WikiLeaks големият брат е убил един от помощниците в двореца.

Хамдан се радва на безупречно образование и е добре подготвен за бъдещата си роля в Дубай.

Принцът на Йордания

3(1853)21-годишният наследник на Йордания и най-голям син на краля Абдал II Хусейн бил ал-Абдула активно участва в делата на баща си, въпреки младостта си и заниманията в университета Джорджтаун във Вашингтон.

Той съпровожда баща си при пътуванията му в страната и зад граница, приема участие във военни и официални мероприятия. На няколко пъти е изпълнявал функцията на реген, поради ангажименти на краля зад граница.

66676b375c8c566dddbba0d91a7f97c5На официалната страница на принца се съобщава, че той е пряк потомък на пророка Мохамед.

В  Instagram можете да видите принца не само в делови костюм, но и във военна униформа и автомат в ръце.

0433228de3d07c2fa8590c0820451970Принцът играе футбол, кара мотоциклет, навестява болни деца, позира с брата и сестрите си и рекламира красотата на родината си.

Принцовете на Уелс

 

4(1647)Не са малко принцовете в Европа. Най-популярни са британските: принц Чарлз, Уилям и Хари.

Братята Уилям и Хари по настояване на покойната им майка принцеса Диана са получили образованието си наравно със свои връстници. В училището-пансион Уилям е съжителствал с още четирима ученика, бил е лидер на хокейния отбор и на отбора по ръгби.

Цялото име на Уилям е Уилям Артър Филип Луи Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Кембридж. През 2011 година се жени за Кейт Мидлтън, има две деца.

Принц Хари все още е ерген. Той е пети по ред престолонаследник, след баща си, брат си и племениците си Джордж и Шарлот.

- реклама -