принцеса

Принцесата на Япония се отказва от титлата, обикновен поданик открадна сърцето й

Принцеса Мако, внучка на императора на Япония ще се омъжи за своя любим, който е от простолюдието. В момента в който двамата сключат брак, Мако моментално ще загуби благородническата си титла и ще стане обикновен гражданин на страната на изгряващото слънце.

Семейството на 25-годишната принцеса няма нищо против брака и любовта й, но трябва да се придържа строго към дворцовите правила, в които от векове е разписано, че който се жени за човек без синя кръв, не може повече да бъде титулуван.

Жените в Япония не могат да станат владетели

Така или иначе Мако няма да може никога да застане на трона. Тази роля е отредена на чичо й, баща й и по-малкия й брат, които ще наследят императорския жезъл.

Принцесата има връзка с годеника си от 5 години, двамата се запознават в ресторант в Киото.

Японските медии наричат Кей Комуро „Принцът на морето“, тъй като основната му работа е да промотира туризма и плажовете в префектурата Канагава.

Мако отдавна е запознала родителите си със своя любим, дядо й император Акихито също е одобрил брака. Въпреки това, съвсем скоро тя ще трябва да му изпрати документ, с който официално да го уведоми, че има намерение да сключи брак с обикновен поданик и се отказва от титлата си на принцеса.

Самият император обяви миналата година, че вече е готов да абдикира в полза на най-големия си син. Япония в момента се подготвя за смяната на властта в двореца.

- реклама -