Принц Уилям на курс за бъдещи татковци

„Доста е притеснително, когато видим колко крехки са бебетата, когато се родят,“ каза принц Уилям пред бъдещи татковци. Той посети две благотворителни организации в подкрепа на психичното здраве сред мъжете.

Използва възможността да даде практични съвети на участниците в курс по програмата „Бъдещ татко„.

Херцогът на Кембридж има завиден практичен опит като баща на три деца – принц Джордж (5г.), принцеса Шарлот (3г.) и принц Луи (1г.).

 

„Никога не е просто и ясно“, сподели Уилям.

Той засегна и практични въпроси от същността на бащинството, дори и ежедневни трудности като смяната на пелени. И подчерта, че важен баланса между работа и родителския ангажимент.

 

Принцът посети и „The Lions Barber Collective“ – международно обединение на специалисти в областта на мъжкото подстригване, което провежда кампания за превенция на самоубийствата. Стилистите на мъжки прически преминават обучение, където научават как да откриват депресия или друго психично отклонение при клиентите и да ги насочат за компетентна помощ.

Кампанията „Heads Together“ – в превод „Да помислим заедно“ – е основана от херцога и херцогинята на Кембридж. В нея участват и херцогът и херцогинята на Съсекс. Целта на кампанията е да противодейства на заклеймяването на хората с психични отклонения и да промени начина на обсъждане на темата в обществото.

- реклама -