Принц Уилям и Кейт Мидълтън се връщат на мястото на своето запознанство

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж започнаха третия си ден от шотландската си обиколка, в който направиха общо три посещения на много важно място за тях. Сейнт Андрюс, крайбрежен град в източната част на страната, беше мястото, където се срещнаха за първи път точно преди 20 години. Именно в университета съдбите им се събраха, след като и двамата се записаха да учат история на изкуството. Въпреки факта, че малко след това принц Уилям реши да промени кариерата си, приятелството между тях вече беше стабилно, така че те решиха да споделят апартамент. От този момент станаха неразделни, пише списание „Hola“.

Двойката не можа да сдържи вълнението си, докато прекосяваше стените на университета. Те не бяха посещавали факултета от 2011 г., месеци преди да се състои страхотната им сватбена церемония. Въпреки че дъждът започна да става все по-осезаем и херцозите на Кеймбридж трябваше да отворят чадърите си за няколко минути, това не им попречи да запазят огромната си усмивка. Те се присъединиха към инициативата за рисуване на сърца на тревата на вътрешният двор на „Сейнт Салватор“, разположен на разстояние два метра, за да насърчи младите хора да прекарват повече време на открито, като са наясно с мерките, които трябва да предприемат, за да се предпазят

Осъзнали опустошенията, които причини пандемията, херцозите на Кеймбридж се срещнаха със студенти и преподаватели от факултетите, за да научат как са работили като екип, за да се подкрепят взаимно в най-трудните моменти. Тяхната обиколка в съоръженията на университета в Сейнт Андрюс, най-старият и един от най-престижните в Шотландия, завърши със засаждането на дърво като част от инициативата на центъра, която има за цел да ги направи неутрални до 2035 г. и да намали емисиите на парникови газове

Това означаваше едно от най-специалните посещения на двойката по време на четиридневното им турне в Шотландия, което принц Уилям вече започна миналия петък, тъй като за първи път се връщат към произхода на романтиката си като двойка.

За да се разходят по улиците на центъра на Сейнт Андрюс, херцогът и херцогинята на Кеймбридж не се поколебаха да облекат официално облекло, без да изоставят удобството на външен вид. С малко тъмен стил, Кейт Мидълтън заложи на черни панталони, основна риза с хоризонтални черно-бели ивици и двуреден блейзър с копчета в злато от „Holland Cooper“.

Малко преди да посетят университета, те успяха да се срещнат и разговарят със собствениците на някои местни фирми, рибарите в района и техните семейства.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън водеха оживени разговори с някои от търговците, които заемаха щандовете си сред калдъръмените улици. Смеейки се, херцозите бяха много близки и ентусиазирани от историите, разказани от гражданите на Сейнт Андрюс, за да разберат по-добре работата на риболовните общности.

Някои жители на околността се приближаваха, като се възползваха от посещението, за да научат за онези, които ще бъдат бъдещите крале на Великобритания. Те завършиха обиколката си из града с подарък: огромен букет цветя, който подариха на Кейт

Рано сутринта принц Уилям и Кейт Мидълтън отидоха на градския плаж, за да се срещнат с младите хора, които ръководят организацията с нестопанска цел „Fife Young Carers“, която отговаря за подпомагането на хора, които се грижат за членовете на семейството си със заболявания или увреждания. Чрез дейности на открито, екскурзии и пътувания те насърчават тези млади хора на възраст между 8 и 24 години да поддържат добро психическо и физическо здраве. В момента има почти 600 души, на които тази организация, оперираща от 1995 г., оказва подкрепа, но броят им продължава да се увеличава ежемесечно.

Децата и юношите, които са част от тази организация, са хора, чийто живот е претърпял последиците от това, че в много ранна възраст са поели отговорността да се грижат за човек със специални нужди, който няма ресурси да наеме някой отвън. Според данните за 2019 г. над 6000 млади хора се определят като „болногледачи“, представлявайки един на всеки осем тийнейджъри от окръг Файф.

След като се срещнаха с някои от младите хора, за да узнаят личния си опит, херцогът и херцогинята на Кеймбридж, облечени в жълта защитна каска, се захванаха за работа и участваха в състезание на борда на платноходка на пясъка от плажа . Както винаги, много ангажирани с всички задачи, които им се предлагат, те демонстрираха, че се наслаждават на момента, в които дори сериозно се надпреварваха да бъдат най-добрите. „Хващам те!“, Изкрещя Кейт, като все още се смееше, докато се опитваше да запази стабилността на колата си, тъй като колелата бяха отделени от земята понякога от силния вятър.

Двойката си прекара страхотно, дотолкова, че херцогинята, след като състезанието приключи, трябваше да избърше сълзите от лицето си заради вятъра и смеха.

Кейт Мидълтън имаше възможност да работи като интервюиращ, когато се обърна към една от групите подрастващи, които са част от общността и които се възползват от услугите му, за да се откачи от отговорността. Сред въпросите херцогинята искаше да разбере как младите хора се организират да адекватно балансират своите академични задължения и социалния си живот с такава голяма отговорност. „Трудно ли ви е да намерите време за себе си и да правите неща?“, Попита той, към който добави, позовавайки се на разбирането на своите съученици, ако „трудно ли им е да се идентифицират с това, което правите?“ Принц Уилям, изумен от способностите на младежите, коментира: „Вие се справяте страхотно, трябва да бъдете много горди със себе си, момчета“.

- реклама -